Posted on

Succesverhaal Sandra de Wispelaere

sandra

Wat heb je bereikt sinds dat je gestart bent met de GLI?
Ik ben in maart 2022 gestart met de GLI en 2 jaar later ben ik 20 kg afgevallen.

Waarom heb je voor de GLI gekozen?
Ik heb op 10 jan. ’22 een hartinfarct gekregen, dat was behoorlijk schrikken, en kreeg hartrevalidatie. Omdat je maar 20 beurten vergoed krijgt van het ziekenfonds en ik 2 beurten per week gebruikte was ik vlug door mijn hartrevalidatie heen. Ik vroeg mijn hartverpleegkundige en hoe moet het nu verder, nu ben ik zo aan het sporten begeleid en dit stopt nu? De hartverpleegkundige heeft mij op het spoor van de GLI gezet, ik had er zelf nog nooit van gehoord. Ik kwam door mijn hartinfarct en overgewicht zo ie zo in aanmerking hiervoor. Dus via de huisarts ben ik bij Maud gekomen. Ik moest echt bereid zijn om er serieus wat aan te willen doen. Nou dat was ik wel na het hartinfarct dat ik gekregen had (52 jaar).

Wat vind je van de begeleiding?
Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van Maud. Ik zat op dat moment ook bij een diëtiste en zij gaf mij ook adviezen, maar deze waren meer algemeen, en niet speciaal voor mij. De diëtiste zag ook wel dat de kilo’s eraf gingen en vroeg aan mij hoe ik dit voor elkaar kreeg. En toen heb ik de goede begeleiding van Maud en de voedingsapp naar voren gebracht, en toen moest de diëtiste ook bekennen dat die aanpak heel goed werkte. Ik mocht zelfs stoppen bij de diëtiste, en alleen nog met Maud verder gaan. Zo volgde ik ook trouw elke maand de groepsbijeenkomsten, en werkte ik zelf aan mijn eigen bewegingsleefstijl die ook flink omhoogging, door de totale begeleiding van Maud gingen gestaag de kilo’s eraf.

Is het goed vol te houden?
Voor mij is het wel goed vol te houden, omdat ik graag sport, ik niet rook, en ook geen alcohol drink. Maar ook andere voedingsadviezen en bewegingsadviezen zijn vol te houden omdat het een gewoonte is geworden door de GLI. Zo pak ik op het werk in de Hooge Platen bijna altijd de trap en bijna nooit meer de lift. Heb ik mijn cola gebruik drastische kunnen minderen, en ook dat kan ik goed vol houden.

Zou je het anderen aanraden?
Als je een steuntje in je rug kunt gebruiken, en het echt wil om een gezonde leefstijl te gaan leven, kan ik het zeker anderen het aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.