Posted on

Succesverhaal: Richard Boeckhout

Richard Boeckhout No Time FitWat heb je bereikt sinds dat je gestart bent met de GLI?
Ik ben op 14 augustus 2021 gestart met het programma met drie concrete doelen:

  1. BMI terug naar 25 (betekent 30 kg afvallen)
    2. Medicijngebruik volledig stoppen
    3. Voedingspatroon aanpassen

Inmiddels ben ik 22 kg afgevallen, ben ik op doktersadvies kunnen stoppen met twee van de drie type medicijnen en gebeurt het zelden dat ik de dagelijkse maximale kcalorieën hoeveelheid overschrijdt uit de Food app.

Waarom heb je voor de GLI gekozen?
Zoals mijn doelen al laten zien, was het voor mij noodzakelijk om het (leefstijl)roer drastisch om te gooien. Blijkbaar maakten de mogelijke ernstige gevolgen van een besmetting met het Corona virus onvoldoende indruk op mij en had ik een ander, directer signaal nodig waardoor ik met mijn neus op de feiten werd gedrukt. Dit signaal vond ik in de positieve uitslag van het bevolkingsonderzoek vroege detectie darmkanker. Gelukkig liep dit onderzoek met een sisser af maar de toon was wel gezet. Na een bezoek aan mijn huisarts, adviseerde hij mij om contact op te nemen met No Time Fit en mij in te schrijven voor het Gecombineerde Leefstijl Interventie Programma.

Wat vind je van de begeleiding?
Zoals vele mensen voor mij, en waarschijnlijk ook na mij, al hebben aangegeven is de persoonlijke begeleiding super. Aangezien ik niet meer tot de jongste deelnemers behoor (maar ook niet tot de oudste 🙂 ) maakte ik mij best wel bezorgd over mogelijke blessures die tijdens de 30 minuten gezamenlijke training zouden kunnen ontstaan. Er wordt echter door de begeleiders en begeleidsters bijzonder goed op de goede houding tijdens een oefening gelet dus deze zorg is onterecht gebleken.

Is het goed vol te houden?
Het gezegde ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’ kende ik wel al, maar dat een soortgelijk gezegde ook opgaat voor wie gezond wil leven, daar heb ik echter nooit bij stil gestaan. Zoals ik hierboven heb aangegeven is de begeleiding super, maar vaak betekent dat ook een extra dagje (of twee) spierpijn, haha. Daarnaast is het met alle huidige verleidingen die je bijna dwingen om ongezond te eten en weinig te bewegen (Netflix-sporters) mentaal soms best wel heel moeilijk om hier weerstand aan te bieden. Nu snap ik ook beter dat je voldoende gemotiveerd moet zijn als voorwaarde om aan het GLI programma mee te mogen doen.

Zou je het anderen aanraden?
Vind ik eerlijk gezegd  een moeilijke vraag. Op de vraag of ik anderen zou aanraden om mee te doen met het GLI programma van NTF, zeg ik volmondig ja. Maar om anderen aan te raden om zijn of haar leefstijl volledig om te gooien, hiervan vind ik dat dit puur vanuit de wilskracht van de persoon zelf moet komen. Alleen dat vormt m.i. een duurzame basis om in geen tijd fit te worden en te blijven!

1 februari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.