Posted on

Kun je door middel van krachttraining afvallen?

Kun je door middel van krachttraining afvallen? krachttraining afvallen

Krachttraining is training met (extra) weerstand met het doel de kracht te verbeteren, om spiermassa op te bouwen, het lichaam vorm en stevigheid te geven of om (sport)prestaties te verbeteren. Meestal worden hiervoor een aantal sets van 6 tot 15 herhalingen gedaan, die in meer of mindere mate uitdagend moeten zijn. Minder dan 6 herhalingen per set kan je sterker maken, maar heeft geen, of slechts minimale spiergroei tot gevolg. 
 
Spiermassa is de grootste verbruiker van calorieën, zowel bij lichaamsbeweging als in rust. Vooral als de spiermassa actief gebruikt wordt, en zich daarna weer herstelt en opbouwt, wordt ongemerkt een beetje extra energie verbruikt. Bovendien geven spieren het lichaam vorm. Het trainen van de buikspieren bijvoorbeeld, zal zeker niet helpen om vet op de buik te verbranden, maar geeft wél een slankere aanblik doordat meer spanning op de buikspieren een soort ‘korseteffect’ geeft. 
 
Bij het afbouwen van vetmassa, is het dus goed om juist spiermassa op te bouwen. Maar uitsluitend met krachttraining afvallen is ook niet de meest effectieve manier. De vetverbranding wordt wél gestimuleerd door cardiovasculaire trainingen. Ideaal is om de twee trainingsvormen te combineren met de juiste voeding. Voeding bepaald hierin voor 90% of de doelstelling wordt behaald. Door minder calorieën binnen te krijgen dan dat er verbrand worden valt men af. Door middel van krachttraining afvallen kan dus! Echter zal je voeding 90% van je uiteindelijke resultaat bepalen.

Weten hoe je ervoor zorgt om minder calorieën binnen te krijgen dan dat je verbrand?

Of het volledige artikel lezen?

[cta]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.