Posted on

Afvallen in je slaap: de feiten

Afvallen in je slaap: de feitenafvallen in je slaap

Mensen die ‘s nachts kort slapen hebben meestal meer lichaamsvet dan mensen die langer slapen. Tijdens je slaap verbrand je calorieën, maar krijg je geen calorieën binnen. Afvallen in je slaap doe je daarom meer wanneer je langer slaapt. Er zijn nog meer redenen waarom te weinig slaap het afvallen tegen kan werken.

Bij een nacht van vijf uur of minder zijn de negatieve effecten op de lichaamssamenstelling het grootst.
Dit komt doordat een gebrek aan slaap ’s nachts de hormoonhuishouding verstoort en daarmee waarschijnlijk de bloedsuikerspiegel. Hierdoor kan de drang naar ongewenste snacks groter worden. Afvallen in je slaap is dan misschien gelukt. Overdag gaat het dan wellicht alsnog fout.

Daarnaast wordt ook de hormoonhuishouding ontregeld. Een ontregelde hormoonhuishouding zorgt ervoor dat je minder goed in staat bent om de juiste keuzes te maken. Je loopt daarom een groter dingen de eten die niet bij je doelstelling passen. Bijslapen gedurende de dag kan dit effect niet opheffen. Probeer dus minimaal zeven uur per nacht te slapen.  Hoe langer je slaapt, hoe beter afvallen in je slaap lukt.

Plaatselijk vet verbranden

Plaatselijk vet verbranden is zonder behulp van chirurgie, niet mogelijk. Het lichaam spreekt bij een afslankpoging de vetdepots verspreid over het lichaam aan. De lichaamsverhoudingen zullen ongeveer gelijk blijven. Ieder lichaam heeft een eigen voorkeur voor de locatie van voorraden reservecalorieën. Bij vrouwen zijn dat vaak de heupen en bij mannen de buik. Buikvet wordt sneller aangesproken dan bijvoorbeeld heupvet. Vet verbranden kun je vergelijken met het pellen van een ui. De buitenste schil valt er af totdat er alleen nog overtollig vet op één plaats te vinden is.

Het volledige artikelen lezen?

[cta]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.