Posted on

Wat zijn de beste buikspieroefeningen?

Wat zijn de beste buikspierenoefeningen?

beste buikspieroefeningen
De beste buikspieroefeningen

Wat voor jou de beste buikspieroefeningen zijn is afhankelijk van je doelstelling. Wil je een sixpack? Wil je een strakke buik? Of wil je een misschien betere core stability?

Sixpack

Voorwaarde één voor een sixpack is een vetpercentage van 10% of lager voor de heren en 17% of lager voor de dames. Wanneer je een hoger vetpercentage hebt zullen je buikspieren hoogstwaarschijnlijk verscholen blijven onder een laagje vetweefsel. Is je vetpercentage te hoog voor een sixpack? Zorg er dan voor dat je over een langere periode minder calorieën inneemt dan dat je dagelijks verbruikt. Wil je je spieren laten groeien? Zorg er dan voor dat je tussen de 6 en 15 herhalingen traint en tot maximale verzuring gaat. Intensiteit bepaald voor een groot deel je resultaat.

Strakke buik

Een strakke buik kan met een iets hoger vetpercentage bereikt worden dan een sixpack (ongeveer 3% hoger). Verder gelden exact dezelfde regels als voor het krijgen van een sixpack. Zowel voor een sixpack als een strakke buik geldt dat voeding 80-90% van je resultaat bepaald. Het verlagen van je vetpercentage doe je door een calorietekort te creëren.

Betere core stability

Voor een betere core stability moet je niet alleen je buik trainen. Je onderrug is hiervoor ook zeer belangrijk. Ook is het belangrijk om bij oefeningen voor andere spiergroepen de juiste houding te kunnen handhaven. Kun je dat? Dan heb je al een behoorlijke core stability. Kun je dat niet? Werk aan de winkel. Een goede core stability is zeer belangrijk bij het voorkomen van rugklachten.

Dit zijn de beste buikspieroefeningen voor beginners

  • Plank
  • Zijwaartse Plank links en rechts
  • Leg raise

Waarom geen crunches of sit ups? Crunches en sit ups geven meer stress op de wervelkolom dan oefeningen waarbij een bepaald houding gehandhaafd moet worden. Daarnaast zijn de buikspieren en de onderrug bedoeld om je houding te kunnen handhaven (bijvoorbeeld rechtop lopen). We spreken daarom ook wel van het trainen van rompstijfheid bij het trainen van core stability.

Weten hoe je de beste buikspieroefeningen uit moet voeren?

[cta]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.