Posted on

3 tips om thuis fitness te kunnen doen

thuis fitnessWat moet je aanschaffen om elke fitnessoefening thuis te kunnen doen?

Thuis fitness: Gewichtsvest

Met een gewichtsvest kun je vrijwel elke fitnessoefening voor thuis zwaarder maken. Voor iemand die niet teveel geld wil investeren is het een hele voordelige investering om een gewichtsvest aan te schaffen. Mensen die alleen oefeningen met hun eigen lichaamsgewicht doen zijn wel eens beperkt in het zwaarder maken van hun oefeningen. Met het gewichtsvest kun je dat oplossen. Het gewichtsvest bestaat uit zakjes zand die je erin kunt doen en eruit kunt halen. Daarmee kun je de oefening zo zwaar maken als je wilt tot een gewicht van maximaal 35 kg extra lichaamsgewicht.

Bij een oefening als de superman (liggend op je buik, je gestrekte armen en benen optillen van de grond) heb je niets aan je gewichtsvest als je hem aantrekt als een vest. Bij die oefening zou je het gewichtsvest vast moeten maken aan je voeten om de oefening zwaarder te maken.

Thuis fitness: Optrekstang

Als je thuis een balk hebt waaraan je op kunt trekken zou ik die altijd gebruiken. In dat geval is het zonde van je geld om een optrekstang te kopen. Echter heeft niet iedereen een dergelijke balk thuis. In dat geval raden wij aan om een optrekstang te kopen om pull ups en chin ups uit te kunnen voeren. Met deze oefeningen train je je bovenrug en een beetje biceps. De oefeningen zijn erg geschikt om een V-vorm bovenlichaam te ontwikkelen zoals de meeste topzwemmers. Als je goed zoekt kun je, bijvoorbeeld bij bol.com, voor 10-15 euro een prima optrekstang aanschaffen. Is deze oefening te zwaar voor je? Zorg er dan voor dat je met behulp van een sprongetje met je hoofd boven de stang uitkomt en laat je vervolgens rustig terug op de grond zakken.

Thuis fitness: Halterset met dumbells

Voor 110 euro kun je bij decathlon een halterset met dumbells tot 50kg kopen. Dit is een goede investering als je thuis meerdere fitnessoefeningen voor dezelfde spiergroep wil kunnen doen. Hiermee kun je vrijwel elke oefening uitvoeren en zorg je er meteen voor dat je naast kracht ook coördinatie moet gebruiken om het gewicht te verplaatsen.

Thuis fitness hoeft dus helemaal niet veel te kosten. Je zult wel zelfstandig moeten trainen. Succes!

[cta]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.