Posted on

Succesverhaal: Sandra en Pascal de Buck

sandra en pascal succesverhaal

Wat heb je bereikt sinds dat je gestart bent met de GLI?
Samen met mijn man zijn wij in januari 2022 gestart met GLI. We zijn nu een jaar bezig en sinds de start ben ikzelf bijna 20 kg afgevallen en mijn man 16 kg. Wat voelt dat fijn aan! Maar niet alleen het afvallen telt, ook het voelen dat onze spieren sterker worden en het beter kunnen bewegen is belangrijk voor ons. We voelen ons een stuk fitter en gezonder.

Waarom heb je voor de GLI gekozen?
Ikzelf ben al een poos aan het “sukkelen” met mijn gezondheid. Nadat ik via mijn werk bij een vitaliteitscoach was geweest begon ik mij te beseffen dat ik gezond oud wil worden. In mijn gedachten zag ik mezelf al als een sukkelaar, die geen stap meer zou kunnen verzetten en helemaal dichtgeslipt zou zitten. Niet echt een vrolijk vooruitzicht toch! Ook mijn twee “versleten” knieën hadden hulp nodig, en dringend! Mijn ogen waren geopend. Ik ben dan ook in “actie” geschoten en heb een gesprek gehad met mijn huisarts. Al langere tijd waren mijn bloedwaarden niet goed, vitamine tekorten, leverfuncties en cholesterolwaarden die niet goed waren en ik zat tegen suikerziekte aan! Mijn man daarentegen heeft ernstige astmaklachten. Zijn longarts vertelde hem al langer dat hij moest afvallen, dat zou ten goede komen aan zijn astma. Wij hebben voor GLI gekozen omdat we hier al meerdere succesverhalen over hadden gehoord. Wij zijn begonnen in de winter, toen het nog corona was! De eerste les gaan wij dan ook nooit meer vergeten, die was buiten en het was erg koud. Maar dat heeft ons niet weerhouden om verder te gaan. Ook mooi meegenomen is het feit dat de leefstijl coaching vergoedt wordt door de zorgverzekeraar.

Wat vind je van de begeleiding?
De begeleiding vinden wij erg goed. De aanpak is heel persoonlijk, vanaf het eerste gesprek. We worden op verschillende manieren begeleidt. We volgen 1 keer per week een groepsles van een half uur, ideaal! Tijdens deze les komen er verschillende spiergroepen aan bod. De oefeningen worden goed uitgelegd en ook voorgedaan en er wordt zeker rekening gehouden met onze beperkingen. We worden gecoacht door verschillende personen, ieder van hun doet dit op zijn eigen manier, wat voor ons een leuke afwisseling is. De coaches stimuleren ons met hun enthousiasme en complimenteren ons tijdens de training, wat erg positief werkt.

Daarnaast hebben we 1 keer per 3 maanden een gesprek met onze coach Ruben, deze volgen wij online. Hij neemt met ons door hoe het de afgelopen maanden is gegaan, wat onze valkuilen waren of zijn en waar we nog beter op kunnen letten. Dit is zeker een stok achter de deur en erg motiverend. Niet alle dagen zijn hetzelfde en soms gaat het wel eens wat minder, maar heel het traject geeft ons houvast om door te gaan, we zijn er nog zeker niet, maar we gaan de goede kant op. Ook krijgen we via de app en de mail updates over voeding, bewegen, slapen enzovoort. Zeker een goede aanvulling.

Is het goed vol te houden?
Jazeker! Eigenlijk hadden we allebei een hekel aan sporten in een sportschool, maar dit werkt perfect voor ons. We kunnen zelf inplannen via de app wanneer we gaan sporten, wel zo handig gezien mijn man in ploegendienst werkt. Niet hoeven wachten in een overvolle sportschool, maar gewoon op de tijd die je zelf hebt geboekt. En zeg nu zelf, wat is nu een half uur trainen? Maar met een groot effect.Natuurlijk hebben we wel eens momenten dat een van ons geen zin heeft om te gaan, maar doordat we dit met zijn tweeën doen, kunnen we elkaar stimuleren en motiveren.

Zou je het anderen aanraden?
We kunnen het zeker iedereen aanraden omdat het een mooi traject is, waarin je wordt gestimuleerd om te bewegen en gezonder te eten. Na iedere training  zeggen we tegen elkaar, YES, we hebben het weer gedaan! Op naar een beter een beter en gezonder leven, dankzij No Time Fit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.