Posted on

Succesverhaal: Jan Elfrink

– Wat heb ik bereikt sinds ik gestart ben?

Sinds 1 augustus 2018 ben ik ongeveer 8 kg kwijt. Van 84.8 kg naar 76.9 kg.

Het ultieme doel is 75 kg. Alhoewel ik nu ook redelijk tevreden ben.

– Waarom heb je voor No Time Fit gekozen?

Via Facebook volgde ik Ruben en No Time Fit. Ruben is een oud-collega en ik vond het wel aardig om te volgen hoe hij zijn bedrijf vorm ging geven. Zo hield ik ook de ontwikkelingen en zijn succesverhalen bij. Langzaamaan raakte ik overtuigd van het feit dat zijn werkwijze zou leiden tot resultaat.

Daarnaast had ik jarenlang gevoetbald op het eerste elftal van V.V. Groede. Door blessures en de snelheid van de 4e klasse werd het tijd om een stapje terug te doen. Het eerste elftal traint twee keer in de week het tweede elftal maar een keer. Ik vond dat tegenover die ene training nog ‘iets’ moest staan maar wat? In het verleden ben ik ook wel eens in de fitness beland maar dat was het toch niet helemaal. Ik ben een buitensport mens. Naast fietsen mag ik ook graag wandelen en hardlopen. In het tweede seizoen (2017/2018) werden we met het tweede elftal kampioen en plak daar nog eens een fantastische zomer achteraan met een ‘rijk bourgondisch’ leven en je kunt wel raden wat er met de kilo’s gebeurde.

Eind juli 2018 keek ik in de spiegel en na een rondje hardlopen waarin ik echt niet meer vooruit kwam werd het tijd om de riem weer een stukje aan te kunnen halen. Zogezegd de bekende stok-achter-de-deur om verplicht 1x in de week af te zien.

– Wat vind ik van de begeleiding?

De begeleiding is flexibel en persoonlijk.

Toen ik voor het eerst bij Ruben kwam op het intakegesprek vroeg Ruben wat is je doel?

Dat vond ik best lastig om te bepalen. Ik wilde sowieso weer eens onder de 80 kg wegen want dat was al een tijdje geleden. Daarbij had ik in 2018 deelgenomen aan de Zwinstedenloop en de 9,6 km onder de 45 minuten gelopen en dat was onmogelijk in mijn huidige conditie. Omdat de voetbal stil ligt in de zomer, lag de focus op lopen. Er werd hoog ingezet door Ruben en mij. Onder andere afvallen en een beter conditie krijgen. Het gewichtsdoel was om in december 75 kilo te halen. Anderhalve maand later zat ik onder de 80 kg. Dat motiveerde om door te gaan. Het doel werd In december niet gehaald. Ik woog 76.9 kg maar ik was wel tevreden. Vanwege mijn werktijden switchte ik van Breskens naar Sluis en hier kwam ik onder begeleiding van Giovannie. Beide trainers leggen erg de focus op een correcte houding en uitvoering van de oefeningen. Wat uiteraard de conditie en de spieren ten goede komt.

– Is het goed vol te houden?

Een keer in de week intensief sporten op een vaste tijd vind ik goed vol te houden. Vroeger was ik vanwege de voetbal drie keer gewend. Inmiddels blijft mijn gewicht ook stabiel. Ik blijf schommelen tussen de 76 en 77. Daar ben ik redelijke tevreden mee. Het zou wel eens mooi zijn om die 75 aan te tikken. Dat zou kunnen als ik mezelf op een bepaald aantal calorieën per dag zet in de app. Inmiddels weet ik wat ik wel en niet mag eten en hou ik de app bij als ik een ‘zware week’ heb gehad. Dat wil zeggen als ik mezelf weeg en zie dat ik een kilo ben verzwaard. Inmiddels is mijn vriendin ook aangesloten zodat we met zijn tweeën kunnen gaan. Ook dat motiveert weer!

– Zou ik het anderen aanraden?

Ik zou het andere zeker aanraden. Ik ben fitter dan ooit. Ik heb ‘randjes’ zien verdwijnen en (buik)spieren zien komen waarvan ik dacht dat het nooit mogelijk was. Inmiddels zijn een aantal vrienden ook gaan ‘no-time-fitten’ en ook zij zien resultaat.

De belangrijkste elementen: doorzetten, op je voeding letten, geduldig zijn en naast No Time Fit ook voldoende beweging in het dagelijkse leven.

1 juni 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.