Posted on

GLI programma in Sluis

In de gemeente Sluis bieden we het GLI programma CooL aan. GLI staat voor Gecombineerde Leefstijlinterventie en CooL voor Coaching op Leefstijl. Het programma houdt in dat je met een HBO opgeleide Leefstijlcoach aan de slag gaat om kleine veranderingen in je Leefstijl aan te brengen die voor jou vol te houden zijn. Bij dit programma staat alles in het teken van volhouden, omdat dat in de praktijk het lastigste blijkt. Vaak vallen we terug in oude gewoonten als het even druk is of als er even teveel andere zaken rond je heen spelen.

Welke onderwerpen komen er in het GLI programma aan bod? Je moet denken aan bewegen, voeding, slaap, stress, mindset, doelen stellen en ook het omgaan met de overvloed aan prikkels die deze tijd met zich meebrengt. Het coachingsgedeelte wordt volledig vergoed vanuit de zorgverzekering mits je voldoet aan de volgende criteria:

  • BMI > 30. Je BMI kun je uitrekenen door je gewicht tweemaal te delen door je lengte.
  • BMI > 25 met een chronische aandoening. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld: diabetes, hart- en vaatziekten, artrose, reuma, COPD of een hoog cholesterol.

Meer informatie over dit programma kun je vinden via de volgende link: https://lp.notimefit.nl/coaching-op-leefstijl-algemeen/?_ga=2.34445473.1670213534.1580815152-1362268112.1560880541

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.