Posted on

Succesverhaal Charlie Verras

charlie verras

Wat heb je bereikt sinds dat je gestart bent met de GLI?
Ik heb tot nu toe een betere conditie opgebouwd en ben ook afgevallen op een gezonde manier. Dit was ook mijn doel. Nu is het de bedoeling dit vol te houden totdat ik mijn streefgewicht heb gehaald en/of op een gezond gewicht kan blijven.

Waarom heb je voor de GLI gekozen?
Om verschillende redenen. De hoofdreden was mijn gezondheid. Door chronische problemen vond ik het belangrijk om af te vallen en mezelf een beter leven te geven, omdat ik merkte dat mijn gezondheid nogal achteruitging en slecht bleef. Voor mij was dit toch nog een laatste poging om zelfstandig (met minimale begeleiding) af te vallen voor ik zou kiezen voor andere opties zoals een maagverkleining,

Wat vind je van de begeleiding?
Je doet het werk uiteindelijk natuurlijk voornamelijk zelf. Er is wel mogelijkheid tot informatielessen over gezondheid en leefstijl te volgen, maar hier heb ik tot nu toe nog geen gebruik van gemaakt. Daarnaast is het wel fijn dat de coaches meekijken naar je patroon, of het nu eten is of beweging, en hierbij advies geven of je wel of niet op de goede weg bent. Verder kijken ze ook nog mee wat je eventueel kan veranderen en dan nog efficiënter te werk kan gaan.

Is het goed vol te houden?
Op het moment vind ik het best lastig. Ik ben wel gelukkig al een stuk afgevallen dan voorheen. En het lijkt erop dat het lukt om dit af te houden. Helaas ben ik vanaf eind november met enorme rugklachten wat meer thuis komen te zitten maar ik hoop binnenkort mijn sportpatroon weer op te pakken en verder te werken aan mijn doelen. Uiteindelijk is het de bedoeling om gezond af te vallen en mijn gezondheid te verbeteren. Liefst zo snel mogelijk maar dat is soms nogal een kluif om aan te werken.

Zou je het anderen aanraden?
Jazeker, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Bijvoorbeeld dat ze ook zelfstandig kunnen werken en nadenken over hoe ze zelfstandig kunnen werken aan hun patronen. De hulp is fijn, maar uiteindelijk gaat het ook om je eigen inzet. Ook is het belangrijk dat men zelf ook hun patronen bijhoudt en verantwoordelijkheid voor neemt. Als je jezelf niet kan aankijken en berispen is het moeilijk om oude patronen te doorbreken en daadwerkelijk te veranderen.
Nog een laatste tip! Kijk goed naar jezelf en wat je echt wilt. Bespreek wat je kan met je naasten of je coach en ga na wat voor jou ook haalbaar is. Stel niet te hoge eisen omdat je jezelf anders klem zet en dat zou zonde zijn en je belemmeren in het halen van je doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.