Gezond uit eten – Restaurantbezoek
Een enkele keer een uitgebreidere maaltijd kan geen kwaad. Zolang je daarna de gezonde draad weer oppakt is er niets aan de hand. Bij regelmatig restaurantbezoek, kan de keuze van het menu veel uitmaken in het wel of niet slagen van een afslankpoging. Gezond uit eten gaan is best mogelijk. Kies bij voorkeur alleen een hoofdgerecht. Wil je toch een voorgerecht, dan zijn de beste opties een heldere bouillon, een salade met yoghurtdressing of carpaccio. Stokbrood met kruidenboter, garnalencocktails en dikke soepen zijn voorbeelden van minder goede keuzes.
Bij een hoofdgerecht met saus is het verstandig deze er apart bij te laten serveren en met mate te gebruiken. Vlees, vis, wild of gevogelte kan het beste gegrild, gepocheerd of gestoofd zijn. De soort vlees of vis het liefst mager (zie voedingsvariatielijst.) Daarnaast zo min mogelijk gebakken aardappeltjes, frietjes, (witte) sausen, vette slaatjes en andere bijgerechten. Neem zoveel mogelijk groenten.
Om gezond uit eten te gaan bij een pizzeria scheelt het als de hoeveelheid kaas en/of salami wordt beperkt. Deze bevatten vaak meer calorieën dan de hele pizza.
Het volledige artikel lezen?
[cta]