Gecombineerde leefstijlinterventie

Gecombineerde Leefstijlinterventie

Wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)?

De gecombineerde leefstijl interventie (GLI) is een behandelingsprogramma dat is ontwikkeld om mensen te helpen hun leefstijl te veranderen om gezonder te worden en hun risico op bepaalde chronische ziekten te verminderen. Het programma richt zich op het verbeteren van de voeding, fysieke activiteit en gedragsveranderingen om gewicht te verliezen en de gezondheid te verbeteren.

De GLI is bedoeld voor mensen die een hoog risico lopen op het ontwikkelen van chronische ziekten, zoals obesitas, type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker. Het programma kan worden aangeboden in individuele of groepsbehandelingen en kan worden uitgevoerd door een team van zorgverleners, zoals artsen, diëtisten en gedragswetenschappers.

De GLI omvat vaak het volgen van een gezonde voeding en het verhogen van de fysieke activiteit, zoals regelmatig sporten of wandelen. Het programma kan ook gericht zijn op het aanleren van vaardigheden om stress te beheersen en gezonde gewoonten aan te leren om te helpen bij het behouden van een gezonde leefstijl op de lange termijn.

De GLI kan ook andere aspecten van de leefstijl omvatten, zoals het verminderen van het gebruik van tabak en alcohol, het bevorderen van voldoende slaap en het verminderen van chronische stress.

Het doel van de GLI is om mensen te helpen om gezonder te leven door middel van gedragsveranderingen die gericht zijn op het verminderen van het risico op chronische ziekten. Het programma kan worden aangeboden in verschillende instellingen, zoals ziekenhuizen, medische centra en gemeenschapshuizen. Sommige verzekeraars vergoeden ook deelname aan de GLI.

Het is belangrijk om te onthouden dat de GLI geen wondermiddel is en dat het tijd en inspanning vergt om gedragsveranderingen te implementeren en op de lange termijn te behouden. Het is echter wel een effectieve manier om de gezondheid te verbeteren en het risico op chronische ziekten te verminderen. Als u overweegt deel te nemen aan een GLI-programma, is het raadzaam om met uw zorgverlener te overleggen om te bepalen of het programma geschikt is voor u en welke stappen u kunt nemen om deel te nemen.

We bieden dit programma momenteel aan in de gemeente Sluis en in de gemeente Hulst. Wil je ook meer informatie over de GLI? Laat het ons weten via https://notimefit.nl/contact/

Hopelijk tot snel!